NATT.jpg

NATTVANDRINGAR I DEN
UNDRE VÄRLDEN

AV/REGI/SÅNGTEXTER JACOB HIRDWALL
MUSIK FREDRIK SÖDERBERG
KOREOGRAFI JOHANNA LINDH
SCENOGRAFI CAROLINE ROMARE och PETER STOCKHAUS
VIDEOSCENOGRAFI TOM WALDTON
LJUS PETER STOCKHAUS
KOSTYM CAROLINE ROMARE
MASKÖR CARINA SAXENBERG
ATTRIBUTMAKARE ANNA DALNERT
INSPELAD CELLO ANNA WALLGREN
KÖRTEKNIKER ROBIN AUOJA och MIKA KNUTSSON
REGIASSISTENT PATRICIA OLMOS POLANCO
KOMMUNIKATÖR MARGARETA HALLQVIST
GRAFISK FORMGIVARE OLA CARLSON
FOTO KAROLINA HENKE
PRODUCENT BIRGITTA RÖNNHEDH

PREMIÄR 14 JANUARI 2017 PÅ KULTURHUSET STADSTEATERN
FRI SCEN/KILEN

"Någonting har hänt med Eurydike. Hon verkar inte trivas på sitt jobb som systemutvecklare på företaget Digital Flux. Det är någonting som känns fel med livet, men det är svårt att sätta fingret på vad det är. En resa genom underjorden kanske kan få henne på andra tankar?"

PÅ SCEN:
ANDREAS LILJEHOLM, CAMILLA LARSSON, ANNAKARIN HIRDWALL, LINDA LÖNNERFELDT, MALIN GÜETTLER och NIKLAS JARNEHEIM.

En röst: MARIKA LINDSTRÖM.

Den musikaliska komedin NATTVANDRINGAR I DEN UNDRE VÄRLDEN innehåller nykomponerad musik av Fredrik Söderberg som skapat musiken till samtliga Ensembleverkets föreställningar. Koreografi av Johanna Lindh, som arbetat med Cullbergbaletten i många år.

Ensembleverket samarbetar med Drömmarnas Hus i Malmö och ungas röster från Rosengård utgör en del av den här berättelsen. Röster: Fortunata Kolompar, Leonardo Secic, Adrian Secic, Ebba Backlund, Gabriella Jädert, Tala Radwan, Ali Hussein, Zahed Yossefi, Annie DeFay Hallworth och Josef Abbas. 

Verksamhetsledare Drömmarnas Hus: Liza Fry.

PRESSRÖSTER:

"Frigruppen Ensembleverket gjorde med sitt förra projekt "Landskap med vinterfåglar" en modern version av Dantes gudomliga komedi. När de nu återvänder är det med Jacob Hirdwalls uppdatering av den antika myten om nymfen som tvingas ned i Hades efter ett dödligt ormbett."

"Det är något ganska ljuvligt Roy Andersonskt över Linda Lönnerfeldts livskrisande datatjej, klädd i trenchcoat när hon försvann. Denna vilsna existens träder ner bland nattens varelser och konfronteras med näthatare, självmordscoacher och suspekta skulptörer. I det här mörkret kan ingen sova." 

"Nattvandringarna går genom ett sceniskt underland som får sin särprägel av Tom Waldtons suggestiva videoscenografi, där projektioner på en transparent duk mitt i rummet lägger ett oroande och drömskt filter över spelet. Det är en effektiv och vacker inramning som låter publiken stirra själva dödsriket i vitögat; rent visuellt är den här föreställningen verkligen ett egensinnigt konstverk."

DN